Intelligent humor

Noget af det sjoveste jeg har set på TV, er Lex og Klatten. Jeg havde glædet mig meget til at se deres første program, men jeg husker, at det var en underlig flad fornemmelse, da det var blevet vist. Lex og Klatten gjorde noget, der ikke var set før, og som umiddelbart virkede fremmed og bizart. Jeg så den første udsendelse alene og kunne ikke umiddelbart finde det store grin frem…

Men da jeg efterfølgende skulle genfortælle programmet for en veninde og hendes mor, kunne jeg næsten ikke stoppe med at grine… Jeg tror, min veninde og hendes mor undrede sig meget over mit grinekollaps, men jeg var derefter en afhængig og dedikeret Lex og Klatten-fan.

Jeg synes, der er en perlerække af fantastiske indslag med Lex og Klatten, som jeg har lyst til at vise/gense. Her har jeg valgt “Et vedkommende interview”.

På daværende tidspunkt (begyndelsen af 90’erne) var det oppe i tiden at lave følelses-pornografiske talkshows om mennesker, der pga sygdom, dødsfald, overfald eller andre personlige tragedier, havde oplevet stor modgang i tilværelsen. Disse stakkels mennesker lod sig interviewe af medfølende værter som f.eks. Pernille Aalund eller Camilla Miehe-Renard. Til aftenkaffen kunne familien Danmark så sidde og prise sig lykkelig for, at de heldigvis ikke havde været så hårdt ramt som de udstillede mennesker på TV. I mine øjne usmageligt, men meget populært på den tid.

Lex og Klatten har lavet den skønneste parodi på denne type udsendelser med Hella Joof som den indfølende vært og Peter Frödin i sin glansrolle som den stærke kvinde Grethe, der har måttet gå grueligt meget igennem. Der er ikke grænser for, hvor groteske oplevelser, denne kvinde har haft…og med sit ukuelige livsmod og håb formår hun alligevel at tackle dem…

Nyd det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *